Як вибрати сушку для овочів?

сушка для овочівСерпень – час підготовки запасів на зиму.  Адже так важливо законсервувати в банки, заморозити в морозильних камерах всі корисні вітаміни, які дарує нам літо.  Тому неспокійні домогосподарки активно займаються консервацією і заморожують всілякі фрукти та овочі.  Однак, все ж найбільше вітамінів і корисних мікроелементів зберігається в сушених овочах, фруктах і грибах.  Але сушка овочів та фруктів на свіжому повітрі досить тривала, фрукти складно вберегти від комах, і, до того ж, не у кожної господині є місце, де можна робити все це дійство.  Сучасні технології прийдуть вам на допомогу!  На полицях магазинів ви знайдете таку корисну річ як електросушка для фруктів і овочів.  Давайте ж розберемося, яку сушку для овочів і фруктів вибрати, щоб вони зберегли всі корисні вітаміни та мікроелементи.

Тип сушіння

Сушки для овочів і фруктів працюють за двома принципами.  Інфрачервона і конвективна сушка.  Прилади з інфрачервоною сушкою дорожчі, але здійснюють більш якісне сушіння, оскільки інфра-промені проникають в продукт і поглинаються водою продукту, а не тканиною, що дозволяє сушити при 40 – 60 градусах.  Це збереже всі корисні вітаміни та мікроелементи, а при замочуванні продукту у воді на 10 – 20 хвилин відновлюється його свіжий вигляд.  Конвективна ж сушка – це нагрів гарячим повітрям, тому випаровування вологи відбувається тільки з поверхні, через що утворюється плівка, яка ускладнює сушку, тим самим погіршуючи якість сухофруктів.

Потужність

Швидкість сушіння овочів і фруктів залежить від потужності сушильної машини: чим вище потужність, тим швидше відбувається процес.  Оптимальною потужністю вважаються сушіння з потужністю 350 – 450 Вт

Нагрівальний елемент

Якщо ви хочете, щоб ваш апарат служив вам як можна довше – вибирайте ИК сушки от УкрСушка для овочів і фруктів, в яких нагрівальний елемент розташований вгорі приладу – це запобігатиме потраплянню вологи на нього.

Місткість

Місткість сушарки для овочів залежить від кількості піддонів, які йдуть в комплекті до приладу.  Їх може бути від 3 до 8.  Природно, чим більше піддонів буде у вашій сушарці, тим більше овочів і фруктів ви зможете висушити за один раз.  Тим самим ви заощадите ваш час і гроші.

Матеріал корпусу

На ринку побутової техніки представлені пластикові та металеві сушарки.  Пластикові сушарки для овочів і фруктів мають ряд переваг перед металевими – вони легші, що дозволяє їх без особливих зусиль переставляти з місця на місця.  Але основна перевага їх в тому, що кінцевий продукт у пластикових сушарках виходить більш якісний.  Оскільки металевий корпус може перегріватися під час сушіння і провокувати нерівномірне висушування продуктів.

Безпека

Оскільки сушка овочів відбувається при високих температурах, не виключений перегрів апарату, тому він обов’язково повинен бути оснащений функцією автоматичного вимкнення при перегріві.  Ця функція не тільки убезпечить ваш будинок від пожежі, але і продовжить термін служби приладу.

Теги:

Залишити коментар

Компания "INTRACK" предлагает купить резиновые гусеницы на мини экскаватор по самой низкой цене в Украине
  • mdf
    Застосування стінових панелей МДФ

    ляльки
    Як вибирати іграшки дітям

    Акрилові ванни
    Акрилові ванни – легкість і зручність у всьому