Хлібопекарське обладнання – технологія виробництва хліба

обладнання для пекареньХліб – один з найважливіших компонентів щоденного раціону харчування. Напевно всі пам’ятають відчуття, коли проходячи повз пекарні, не можеш встояти перед цим ароматом свіжого хліба, ще гарячого, м’якого і з хрусткою рум’яною скоринкою.

На сьогоднішній день виробництво хлібобулочних виробів придбало широкі промислові масштаби. Великі хлібозаводи та міні-пекарні знаходяться в постійному пошуку нових технологій та ідей. У спробі відродити колишні традиції випікання хліба, пекарі почали користуватися професійним хлібопекарським обладнанням.

Сучасні моделі хлібопекарських машин дозволяють повністю автоматизувати процес: від підготовки необхідних інгредієнтів до випікання готових виробів – все для пекарів, зручності в роботі і якісна продукція.

Приготування виробів з тіста – процес складний і багатоступінчастий, включає в себе такі трудомісткі операції, як заміс тіста, формування і випічка. І кожен етап важливий. Забули покласти сіль – зіпсували заміс, перетримали хліб у печі – чекайте горілу скоринку. Саме тому не лише якісне обладнання, але і кваліфіковані працівники – запорука успішного технологічного процесу випічки.

Хлібопекарське обладнання поділяється на:

  • машини для підготовки і замісу тіста (борошнопросіювачі, тістомісильні установки і міксери);
  • пристрої оброблення формування тестових заготівель (тістоокруглителі, тісто дільники, тісторозкаточні машини, а також тістозакаточні і багетоформуючі установки);
  • обладнання для термічної обробки заготовок (розстійні шафи і печі);
  • інше обладнання для пекарні.

Процес виробництва хлібобулочних виробів починається з просіювання борошна за допомогою борошнопросіювачів, що дозволяє очистити її від шкідливих домішок. Наступним етапом стає заміс тіста на тістомісильній машині. Після чого заготівельне тісто відправляється на бродіння.

Підготовче хлібопекарське обладнання займає одне з головних місць у процесі виробництва хліба. Адже саме від підготовки тіста залежать структура, обсяг, аромат і смак готового хліба.

На наступному етапі підготовки тісто дільники поділяють масу тіста на однакові заготовки. Процес ділення тіста впливає на структуру тіста, що може призвести до погіршення якості і виду виробів. Тому вибір тісто дільника – не менш важливий крок в оснащенні пекарні. Формування і згладжування нерівностей виконує тістоокруглювач. А для надання тісту особливої форми використовуються тісторозкаточну машину. За її допомогою вироби знаходять довгасту, циліндричну або плоску форми.

Після чого вже сформовані вироби піддаються етапу розстойки – витримці при певній температурі і вологості. Тісто насичується вуглекислим газом, що забезпечує випічці пористість і м’якість.

Заключний етап – випічка хлібобулочних виробів. На цій стадії тестові заготовки відправляють у спеціальні пекарські печі. Тестові заготовки поступово прогріваються, шар за шаром. Готова випічка переноситься в спеціальні сховища, де остигає і набуває остаточної форми.

Якість готових виробів безпосередньо залежить від складу сировини (сорту борошна, якості дріжджів) та від режиму кожного етапу технологічного процесу – від замісу до випічки.

При виборі обладнання потрібно визначити, яка конкурентна перевага для вас важливіша: якість продукції, широта асортименту або здатність швидкого переналаштування обладнання. Поряд з основним обладнанням для виробництва хлібобулочних виробів, важливу роль відіграє так зване інше хлібопекарське обладнання, представленого хліборізальними машинами та іншими допоміжними пристроями. Так, промислова хліборізка дозволяє акуратно розрізати навіть свіжий і м’який хліб, а також мінімізувати відходи при його нарізуванні. Крім того, хліборізка безпечна, надійна і практична у використанні.

Раціональний підбір обладнання для пекарні дозволяє виробляти широкий асортимент кондитерських та хлібобулочних виробів, а багатофункціональність сучасних моделей дає можливість розширювати асортимент і швидко реагувати на зміну потреб споживачів.


Залишити коментар

Компания "INTRACK" предлагает купить резиновые гусеницы на мини экскаватор по самой низкой цене в Украине
  • Екструзія полімерів
    Екструзія полімерів

    Концевые выключатели
    Концевые выключатели – устройства для обеспечения безопасности любого технологического процесса

    Запобіжні клапани
    Запобіжні клапани: застосування та види